2011. november 12., szombat

Lady grey lace shrug



Hát ez sem tegnap készült el. Egész pontosan október 1-én esküvőn voltunk, arra készítettem magamnak, csakhogy utána nem sokkal anyukám kölcsönkérte, majd úgy eltette, hogy csak a napokban tudta visszaadni.
A minta az egészen egyszerűen zseniális. Mondjuk az igaz, hogy ez volt életem első ilyen online fizetős mintája, de azt kell mondjam nagyon megérte. Nem egyszerűen egy kötött téglalapról van szó, amelyet aztán a karján összevarrunk és kész. A háta közepén kellett kezdeni javasoltan judy's magic cast on-nal. Ehhez én Curious knitter segítségét vettem igénybe. Szóval kezdés középen utána karnál összekapcsolva, onnan körben kötve. De a legzseniálisabb a kar befejezése, vagyis a kézelő (bocsi nem találtam jobb kifejezést a cuff-ra). A kar szemeit ugyanis a tűn kellett hagyni, majd újabb ideiglenes kezdéssel kellett felszedni a kézelő szemeit, amelyet ezután a karra merőlegesen kellett kötni és minden második sorban hozzákapcsolni a tűn lévő szemekhez. Mármint a kar szemeihez.
Egyébként ilyen módszerrel kötött kendőszegélyről írt a napokban Gabi is itt.
Sajnos először kb. 2-3 napi munka után vissza kellett bontanom, mert az eredetileg elkezdett "m"-es méretet nagyon nagynak találtam. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy az én fonalam vastagabb volt egy kicsit, mint amit a minta ajánlott.
A fonalvásaztásomról annyit, hogy mivel nagyon elegánsat szerettem volna először mindenképpen pillangó -ból szerettem volna, de sajnos a manga színből már nem volt annyi, amennyi kellett volna, így más fonal után kellett néznem. Miután a minta fingering vastagságot kért, így utólag azt mondom, hogy a cinege jobb lett volna, de akkor valahogy úgy gondoltam, hogy a vasárnap hátha elegánsabb lesz a kasmír tartalom miatt. Közben persze arról is letettem, hogy szürke legyen, mert féltem, hogy nem fogom eltalálni a ruhámmal harmonizáló árnyalatot, így inkább a fekete mellett döntöttem. Így azt is megtapasztalhattam, hogy feketét kötni elég utálatos dolog.
Végül egy jó nyomi kép a hátáról csak hogy jobban lássátok a mintát.
Ja majd elfelejtem, a végén még körbehorgoltam legyezővel (azt hiszem így hívják). Ötlet Wonderlanding Esztertől.
És a blokkolást sajna kicsit túlhúztam.

4 megjegyzés:

muzsi írta...

Nagyon klassz lett!

swarbli írta...

Köszi Muzsi!

nöné írta...

Tetszik! Olyan jó kis ötletesek ezek a bolerók.

swarbli írta...

Ugye? Szerintem is jópofák. Gondolkodom is rajta, hogy jövő nyárra csinálok egyet pamutból, vagy bambuszból. Ha nem is ezzel a mintával.