2011. szeptember 15., csütörtök

Rózsika baba és Little sister's dress Lucának

Mostanában fedeztem fel, hogy bár nincs számláló az oldalamon, ugyanakkor a blogger elég jó kis részletes statisztikát szolgáltat az oldalt látogatókról a forgalom forrása és a közönség megoszlására tekintettel is. Ez nekem tényleg új és elég megdöbbentő is. És akkor most mondanám, hogy ezennel fogadom, hogy ezentúl tényleg, de tényleg rendesen vezetem.......de inkább nem teszem.





Van viszont más fogadalmam, például, hogy ezentúl minden hónap első hetét valamelyik régebben megkezdett munka befejezésére fordítom. Így jutott ilyen állapotba a képen látható Rózsika baba. Akinek mondjuk még hiányzik a ruhája, de például már bugyija(igaz 2 számmal nagyobb) van. Rikker merinogyapjúból készült, ami nem volt egy nagy ötlet, ugyanis már most ki van egy kicsit bolyhosodva, meg hát annyira nem is puha, mintha pamutból lenne. Igazából azért választottam ezt, hogy fonalfaljak egy kicsit és mert úgy gondoltam, hogy a színek pont megfelelőek lesznek. Tervben van egy tesó neki valami ölelgetnivalóbb anyagból.


A minta Susan B. Anderson Itty-bitty toys című könyvéből származik. Őszintén szólva amikor először átfutottam a mintát megállapítottam, hogy jó-jó aranyos, de semmi különös, valahogy nem elég innovatív. Minden darab külön, igaz körben kötve (már ez is nagy előrelépés az eddig általam látott játékmintákhoz képest) készül. Aztán ahogy haladtam, rájöttem, hogy egészen zseniális dolgok is vannak a mintában. A legnagyobb kedvencem mindenképpen a haj kötése volt, de nagyon ötletes a szem elkészítése, vagy a térd megoldása is. Azért legközelebb a fejet és testet egybe kötöm, illetve az ujjakat is megpróbálom úgy megoldani, mintha kesztyűt kötnék.


A nevét Zalán adta, pontosabban ő Csipkerózsikának nevezte el, de az én javaslatomra Rózsikára egyszerűsítettük.


És akkor a kisgazdával:


Egyedül:


A kis ruhával a Tarkabarka nyárra neveztem be még az utolsó pillanatban. Sajna nem nyertem semmit, ha csak azt nem tekintem győzelemnek, hogy a ruha teljesen készen van. Őszintén nem tudom mikorra készült volna el, ha nincs a játék. Még Húsvét előtt elkezdtem....
Eredetileg szivárvány színűre terveztem, de úgy túl rövidnek találtam, így kapta még a rózsaszín csíkot, amivel viszont nem vagyok 100%-osan elégedett. Így persze hosszabb lett, mint az eredeti mintában elő volt írva. Lucára még egy kicsit nagy.
Minta: Little sister's dress by Tora Froseth
Fonal: Barka Gilice


7 megjegyzés:

agnesordog írta...

Rózsika is nagyon csinos, de a kislányod "Tündérszép "!!!
Nem gondoltál még a hortenzia befejezésére?

swarbli írta...

Köszönöm szépen Luca nevében is!
Gondolni gondolok, főleg, hogy a legszívatósabb részen már túl vagyok. De a realitások talaján maradva, azt hiszem így a tél közeledtével a kötős projektek ki fogják szorítani még egy ideig.
De azért azt örömmel látom, hogy a SAL blog rendesen "virágzik".

Hajni írta...

Nagyon szép lett a ruhácska!

swarbli írta...

Köszönöm szépen Hajni!

lagabi írta...

Szia Barbi! Nagyon szép lett a baba, amit Lucának készítettél! Mit használtál tömőanyagnak?

swarbli írta...

Ez Te vagy szobatársam, Gabikám?
Eddig mindig flízzel tömtem a játékokat.

lagabi írta...

Igen, kitaláltad, én vagyok.