2010. május 17., hétfő

képek is

Hoztam egy kis ezt is azt is.
Ezt a képecskét majd egy éve mutattam utoljára (kb. akkor volt utoljára hímzőtű a kezemben; nem is, most hazudtam, mert azóta elkezdtem a Humprey's órát a gyerekszobába, de még azt sem mutattam). A múlt hétvégén elővettem, így szemfülesek talán találnak rajta némi haladást az egy évvel ezelőtti álláshoz képest. Még egy-két (vagy öt) eperszezon és meg is lesz.

Életem első horgolmányai. A nagyi négyzetet szeretném még bővíteni akár egy párna méretére (a színek jobbak élőben, majd megpróbálom valami fehér háttér előtt is fotózni), a virág mintája pedig a sok egyéb csodát is kiötlő Attic24 blogjáról való. Egyébként a leírásai olyan pofon egyszerűek, hogy így rögtön elsőre ilyet sikerült csinálnom. Ja igen a kis virág közpére még kívánkozna egy kis gomb amit már rég meg is vettem, csak még nem varrtam fel. Egyébként farmerdzsekin kitűzőként kifejezetten jól mutat.


Elkezdtem egy csíkos táskát is horgolni Attic 24 leírása alapján de a színösszeállításnál kicsit túllőttem a célon (olyan szép színeset szeretem volna mint az ő kreálmányai), így valószínű előbb-utóbb lebontásra kerül. Továbbá nagy örömömre szolgál, hogy végre olyan fonalat mutatott nemrég egy posztban, amit én is kinéztem, mint jövőbeni horgoló-alapanyagot, ugyanis nálunk is kapható és iszonyatos színválasztékban (ő is főleg ez utóbbiért dícséri). Ez nem más, mint a Rico creativ cotton, amit a Kézimunkabirodalomban 33 színben lehet kapni. De sajnos megfogadtam, hogy csak akkor vásárolok belőle, ha az otthon lévő pamutkészleteimet kimerítettem. Ki tudja, hogy 5-10 év múlva lehet e még majd kapni. (Tartok tőle, hogy az elhatározásommal azonnal problémák lesznek amint a fent említett blogon meglátok valami szivárványszínű csodát ebből a fonalból. Lehet jobban járok, ha most egy darabig nem nézelődök arra.)

Végül pedig itt van az alakuló Clapotisom. Minta a knitty-n.
A minta végülis haladós, csak mint a múltkor is említettem baromi uncsi. Egyszer csak kész lesz! Eddig nem egészen 15 deka rikker-féle egyágú mogyorószínű merinó van benne.


3 megjegyzés:

nöné írta...

Eprecskékre emlékszem, már akkor is nagyon-nagyon megcsodáltam. Nagyon szép az eper színe!

Fonalak: én a helyedben most jól bevásárolnék abból a bizonyos fonalból, ki tudja, lesz-e még később. Legfeljebb kinevezel egy szobát a fonalgyűjteményednek, mint ahogy én tettem:o) Egyszerűen harácsoló vagyok, ki nem hagynék semmit sem:o)
A virághorgolmány nagyon bájos!
A kendőt nem igazán tudom kivenni, mert nem nagyítható a fotó, de mááááár 15 dkg fonal benne van?

peony írta...

Amikor uncsivá válik valam (ez úgy 2/3-ad készültségi fokon majdnem mindennel előfordul) akkor szoktam elhurcibálni kávézókba, kötősklubbokba...
Milyen vastag fonalat használsz a Clapotis-hoz? az enyém összesen 20-ból van, és nem kicsi...

swarbli írta...

Próbáltam nagyobb képet feltenni a kendőről, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy egyes képeimet miért lehet nagyítani másokat meg miért nem. Mondjuk amennyi képet töltök fel nem csoda, hogy eddig nem jöttem rá.
A fonalharácsolással az a gond, hogy mivel általában neten rendelek, mindig megpróbálok minél többet, hogy megérje a kiszállítás is. A baj az, hogy sokszor eltántorodok a projektektől, amihez már megvan a fonal és kitalálok valami mást, amihez más összetételű, vastagságú, mennyiségű fonal kell. Zoknikötő-őrületemben például összeharácsoltam legalább 10 pár zoknira való fonalat. Hadd ne mondjam mennyi készült el! Persze az legalább azóta is folyamatosan tervben van.
Kötősklub, hát igen. Kissé fáj a szívem most, hogy mindenkinél olvasom a nagy közös-kötés felhívásokat. De hát innen a világ végéről, már majdnem 3 gyerek mellől. Kár, hogy ezek a dolgok nem akkor élték fénykorukat, amikor még minden 2. hétvégén Pestre jártam suliba.
Szerintem kb. 20 dekából meg fog állni az enyém is (tolnai egyágú merinó) és remélem, hogy blokkolva stóla-szerű méreteket fog ölteni.