2009. február 13., péntek

Na lassan csak előkerülök. Költözés és internethasználati problémák is hátráltattak, na meg persze az időhiány, de azért a kötögetés az ment. Sajna nincs képem minden művemről, amiket ajándékba csináltam, azokat elfelejtettem lefényképezni. A sapkák viszont az enyémek. A képeket kb 1 hónapja csináltam, azóta készülök erre a bejegyzésre.

Az első egy bizonyos better bucket, csak nem találtam meg még rá a megfelelő nagy méretű fa gombot. Az enyém Schachenmayr Joana fonalból készült . Felerészben merino.

Ennél a mintánál próbáltam először az ideiglenes kezdősoros kezdést (provisional cast on). Nem is volt olyan bonyolult, mint amilyennek első olvasatra tűnt. Először egyébként Iancsánál olvastam erről a technikáról a lusta macska kötése kapcsán és akkor úgy gondoltam, hogy ez nekem még szörnyen magas. Mondjuk egy fél éve még ugyanezt gondoltam az angol nyelvű leírásból való kötésről is. Aztán kénytelen voltam erőt venni magamon, mert megláttam ezt a sapkát a knitty-n és tudtam, hogy ezt mindenképpen szeretném megkötni. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan nagy ördöngősség megérteni az angol nyelvű leírásokat. Ha mégis problémám van akkor ott van a youtube, az általában beszokott jönni. Majdnem mindig találok kötős videót egy-egy problémámra.
Egyébként ezt a sapkát imádtam kötni, lehet, hogy fog még belőle készülni, főleg, hogy ez nem gyapjúból készült és azt is szeretném kipróbálni. Pláne valami jó színben!



Ezeken felül csináltam egy barátnőmnek diamond fantázianevű kézmelegítőt, az öcsém barátnőjének fetching-et, az öcsémnek zoknit, ezen felül pedig van félkész kézmelegítő ezzel a mintával magamnak, mamusz (hát persze, hogy félpár)sk. festett fonalból szintén magamnak, félkész (na jó, inkább negyedkész) Kiri kendő, Anyukámnak Calorimetry szintén sk. festett fonalból, megy egy csomó elkezdett, majd félbehagyott, lebontott munka. Ja és még van egy fél pár zokni is életem párjának. Most éppen azon ügyködöm.
Egyébként pedig tökéletesen ravelry függő lettem. Nem tudom kinél olvastam először róla, de ezúton is szeretnémn megköszönni, hogy eljutottam ebbe a kötős földi paradicsomba.

3 megjegyzés:

helen írta...

Mesélj, te hogy fested a fonalakat? Egyébként lehet, hogy nálam olvastál a rav-ról, mert én elég gyakran emlegetem...

swarbli írta...

Igen nálad is, de először valamelyik "csak" kötős lánynál Bucilla linkfaláról. A fonalfestést majd mutatom is ha lesz fényképezőm, egyébként Deka batikporral leírás szerint. Nem tudom natúr gyapjún hogyan fog működni, mert most olyan fonalat festettem, amit már eleve hand-dyed vettem az ebay-ről, csak nagyon mellényúltam a színével. Remélem nemsokára kipróbálhatom natúr gyapjún is Ercsu jóvoltából.

bucilla írta...

Nagyon jó lett a bucketed:) ki kell próbálnom! Ha nagyon sz..ul áll, akkor legfeljebb majd elajándékozom!
Én is dekával festettem gyapjút! Kíváncsian várom a fotókat!!