2008. május 26., hétfő




Hurrá, végre kézzelfogható bizonyíték is van, hogy valaki bekkukantott hozzám! Melcsilla neked ezúton is köszönöm a kommentet!
Feathert még mindig nem tudom mutatni, ugyanis eldöntöttem, hogy csak vasalás után fotózok, de már a mosásnál problémám akadt, eldöntöttem ugyanis, hogy keményíteni fogom keretezés előtt. Igen ám de először is nem jutottam el keményítőt venni, majd jött a hétvége, majd ma sikerült megvennem, csak sajna nem tudom, hogy hogyan kell használni (csak az van rajta, hogy hogyan kell hígítani). És mivel ma már nem divat keményíteni, így épkézláb segítséget sem kaptam eddig a környezetemtől. Ha ezt befejeztem meg is nézem hátha a neten találok valamit.
Valamit fejlesztgetni kellene ezen az oldalon is, de ha azt elkezdem, akkor ma biztos nem hímzek.
Pedig most van két kicsikém is megkezdve.
Azért teszek egy képet a Zsuzsától rendelt cuccomról (egy pár fonal hiányzik a képről, mert már néhányat feltekercseltem), ami pénteken jött meg és persze nem bírtam ki, hogy még péntek este utolsó pillanatban ne adjak le még egy rendelést. És még mindig nincs rendes ollóm, a francba. Ez valahogy most is kimaradt.

Meg még egy kép a két újságról, amit Anyukám hozott kb. 2 hete Franciaországból. Ezt kértem ajándékba. Nagyon vártam őket, de a Point de croix határozottan csalódás. Tele van szörnyeteg virágmintákkal. (Na ja végülis valami virágos különszám.)

8 megjegyzés:

ercsu27 írta...

És a DFEA? Abban biztos van valami szép! :-) Én is gyűjtöm őket, bár "élőben" még nem láttam egyet sem! :-)

ercsu27 írta...

Ja, keményítés: attól függően higítod, hogy milyen keményre akarod. Tudom, ez nem sokat segít, de ezt tényleg ki kell tapasztalni. Aztán én úgy szoktam, hogy áztatom benne úgy 10-15 percet, majd törölközőben óvatosan kinyomkodom a felesleges vizet, aztán nedvesen vasalás, sok réteg törölközőn, pofával lefelé, és még egy textil-zsepit is teszek rá. Így a gyöngyöknek se lesz baja.

swarbli írta...

Köszi! Most keverem a keményítőt, felnéztem hátha kaptam valami tanácsot. Na akkor így próbálom.
Ja a DFEA-ból a muskátlis képhez már megvannak a fonalaim. Abba teljesen beleszerettem! Csak még azt nem döntöttem el, hogy antik fehér, vagy platinum alapra csináljam.

ercsu27 írta...

Most néztem meg, melyik muskátlist írtad. Na, az nagyon szép! Tudod, hogy van egy csomó tesója? Fukszia, rózsa, mimóza, pipacs, meg iringó.

swarbli írta...

Tulajdonképpen a rózsásért, meg a pipacsosért nem vagyok oda, de a többi nagyon tetszik. A gond csak az, hogy már be van eléjük erősen tervezne a DMC-től is 3 szálas virág, a tulipán, a margaréta, meg a pitypang.
Ja meg, hogy még azokhoz mintám sincs, de hát végülis meg lehet rendelni az újság régebbi számait.

ercsu27 írta...

Nekem megvan az összes, előkotrom, ha szeretnéd.:-) Nem az újság, a minták gépen.
De rengeteg DFEA-m is van gépen. :-)
Azokat tervezted be a DMC-től, amik natúr vásznon vannak olyan kevés színnel, vagy főként fehérrel.

ercsu27 írta...

A vége az kérdés volt, bocs!

swarbli írta...

Igen, ők azok! És gondoltam, ha belőlük csinálok 3-t akkor a muskátlinak is kellene néhány tesó.
Az ajánlatot köszönöm szépen, lehet, hogy még egyszer élek vele.