2008. május 31., szombat

Feather Fairy 3.

Jaj tényleg el is felejtettem jelezni a múltkor - azok számára, akik esetleg kacérkodnak a gondolattal, hogy kihímzik a FF-t-, hogy a mintában felfedeztem egy elírást. Szóval a hátsó lába (hú ez olyan mintha valami kutya lenne) mögött van egyetlenegy élénkebb színű zöld toll. Nos annak a legvilágosabb árnyalatát a minta szerint ha jól emlékszem a 725-ös sárgával írja. Én ki is hímeztem vele, de utána napokig úgy éreztem , hogy valami nem stimmel. Kicsit bogarásztam és kiderült, hogy a 907-es világos zöld jelét sehol nem használja a minta, így arra jutottam, hogy ez lehet a megfelelő szín oda.

2008. május 27., kedd

Feather Fairy 2.

A szürkésebb kép van napon fotózva, a barnásabb bent a szobában. Igazából egyik sem adja vissza a valódi színeket.
Mikor 3/4-ig voltam kész vele, azt mondtam soha többet ekkora munka. Most, hogy kész lett, viszont már azon agyalok, hogy melyik Mirabilia legyen a következő. Egyébként kifejezetten öröm volt hímezni (eltekintve a két kis színes csokortól a haján és a mellén).
Anyag: csillámos Cashel 28ct
Fonal: Dmc, Kreinik
+Mill Hill gyöngyök

2008. május 26., hétfő




Hurrá, végre kézzelfogható bizonyíték is van, hogy valaki bekkukantott hozzám! Melcsilla neked ezúton is köszönöm a kommentet!
Feathert még mindig nem tudom mutatni, ugyanis eldöntöttem, hogy csak vasalás után fotózok, de már a mosásnál problémám akadt, eldöntöttem ugyanis, hogy keményíteni fogom keretezés előtt. Igen ám de először is nem jutottam el keményítőt venni, majd jött a hétvége, majd ma sikerült megvennem, csak sajna nem tudom, hogy hogyan kell használni (csak az van rajta, hogy hogyan kell hígítani). És mivel ma már nem divat keményíteni, így épkézláb segítséget sem kaptam eddig a környezetemtől. Ha ezt befejeztem meg is nézem hátha a neten találok valamit.
Valamit fejlesztgetni kellene ezen az oldalon is, de ha azt elkezdem, akkor ma biztos nem hímzek.
Pedig most van két kicsikém is megkezdve.
Azért teszek egy képet a Zsuzsától rendelt cuccomról (egy pár fonal hiányzik a képről, mert már néhányat feltekercseltem), ami pénteken jött meg és persze nem bírtam ki, hogy még péntek este utolsó pillanatban ne adjak le még egy rendelést. És még mindig nincs rendes ollóm, a francba. Ez valahogy most is kimaradt.

Meg még egy kép a két újságról, amit Anyukám hozott kb. 2 hete Franciaországból. Ezt kértem ajándékba. Nagyon vártam őket, de a Point de croix határozottan csalódás. Tele van szörnyeteg virágmintákkal. (Na ja végülis valami virágos különszám.)

2008. május 22., csütörtök

Feather Fairy 1.


Csak teszek egy képet is, mert így olyan kis csupasz az egész. Tehát FF majdnem készen.
Gondolom ebből már látszik, hogy a fotózás sajna nem erősségem.

Majd meglátjuk mi lesz ebből

Már régóta kacérkodom a gondolattal, hogy összehozok egy hímzős blogot, csak az utóbbi időben annyira lefoglalt az eddigi legnagyobb hímzésem (Feather Fairy), hogy nem lett volna értelme azért blogolni, hogy hónapokon keresztül annak a fejlődését mutogassam. Csak esténként tudok egy kicsit hímezni, ugyanis van két 14 hónaposom (Zalán és Kende), így majd 4 hónapig készült a Feather. Vagyis készül, de remélem ma sikerül a végére érnem.