2008. június 30., hétfő

De jó volna már egy normális bejegyzést írni! Ilyenkor estére viszont már alig várom, hogy beessek az ágyba egy kicsit hímezni mielőtt az első gazfickó bekéredzkedik közénk aludni. Már ha egyáltalán van lehetőségem hímezni. Múlt héten kedd este meggyet főztünk be a faterral, vagy 11-ig, aztán szerdán csajbuliban voltam hajnal 2-ig (először, mióta megvannak a fiúk), így természetesen csütörtökön egész nap csak a túlélésre és a korai ágybabújásra tudtam gondolni.
Holnap megpróbálok egy kicsit jobb képet csinálni a táskás hímzésemről és igyekszem felrakni. Hú meg elmegyek lefényképezni most már tényleg a keretezett tündéremet is.

2008. június 16., hétfő

Hímzést most nem mutatok, egyébként gőzerővel készül a kézimunkatáska 1. részlete. Talán holnapra a sötétebbik részt befejezem. Helyette mutatok két hétvégi képet. A nyakamban Kende, a malacon Zalán lovagol. Mielőtt bárki megrettene, közlöm, hogy a kismalac nem a mi kertünket díszíti.

2008. június 12., csütörtök

Hát először is a Ralina féle táska hímzésébe még mindig nem kezdtem bele, ugyanis még nem sikerült megszereznem a megfelelő anyagot (nemhogy bélésanyag, táskafül meg ilyenek). A boltban ahol végülis a képen látható DMC vásznat megvettem volt színben jobban tetsző 28 count-os zweigart (szerintem Brittney Lugana), de nekem valahogy a dmc sokkal strapabíróbbnak tűnt. Igaz már akkor sejtettem, hogy a 25 count-os vászon nem a legjobb választás, de azért megvettem. Természetesen nem fed rajta rendesen a 2 szál (legalábbis nem úgy, ahogy én szeretem), így már félre is dobtam (már azt is kitaláltam, hogy egyszer majd párna lesz belőle), és várom a lehetőséget, hogy 2 gyerkőc mellől belátható időn belül bejussak Miskolcra megvenni a másik vásznat. Az egyébként mushroom színű, így valószínűleg a világosabb színt le fogom cserélni ecrüre.Addig meg elkezdtem ezt a dmc tulipánt, de valahogy nem tetszik annyira, mint azon a rossz felbontású képen, amin először láttam.


2008. június 3., kedd

Azt hittem ma már tudok mutatni egy kész (legalábbis hímzésileg) szemüvegtokot. Helyette csak egy majdnem készet tudok mutatni.

Ma semmit nem hímeztem, annyira fáj a jobb szemem. Meg álmos is vagyok.
Ja kész lett a FF keretezése is. Arról majd holnap bővebben.